Bedrijfshistorie

Eugeen Serrus

Eugeen Serrus

°1932 - †2011

Stichtte de zaak begrafenissen in 1959. Voorheen werkte hij als zetelgarnierder bij een firma waar men baldakijnen en rouwkapellen verhuurde, dit doordat in die tijd nog veel mensen thuis opgebaard werden in afwachting van de begrafenis. Via het plaatsen van rouwkapellen kwam hij in contact met rouwende families.
Toen waren er in de streek weinig begrafenisondernemingen.
Op 10 augustus 2011 is hij op 79-jarige leeftijd overleden.


Patrick Serrus,Annemie Gheysen

Patrick Serrus

°1961

 

 

Annemie Gheysen

°1963

Kwam in de zaak in 1982.
Na zijn huwelijk kwam zijn echtgenote Annemie Gheysen ook in de zaak en dit deeltijds in combinatie met haar zelfstandige praktijk van logopediste.
De vraag kwam in die tijd meer en meer om de mensen op te baren in een funerarium i.p.v. thuis of in het ziekenhuis. Om aan deze noden te voldoen kwam een eerste funerarium te Gullegem in 1984.
Een funerarium te Ledegem, Moorsele en Menen volgden enkele jaren later.


Aaron Serrus

Aaron Serrus

°1989

Kwam in de zaak na een overname van een bestaande begrafenisonderneming in Wevelgem “Vankersschaever” in 2009 en dit bij toeval, dag op dag 50 jaar later na de oprichting door zijn opa Eugeen.

In 2010-2011 volgde hij met succes de opleiding Thanatopraxie in Hasselt met stages in Zuid-Frankrijk, Parijs en Londen. Thanatopraxie is een behandeling die het ontbindingsproces van de overledene tijdelijk vertraagt en het besmettingsgevaar doet wijken.

Sinds 2013 is hij ook docent bij Syntra-West voor de opleiding lijkverzorging en protocol en etiquette voor begraafplaatsmedewerkers.


Simon Serrus

Simon Serrus

°1992

Als jongste zoon kwam Simon in de zaak na het afstuderen in de bacheloropleiding KMO-management in oktober 2013. Op administratief vlak biedt dit een meerwaarde. September 2013 begon hij de opleiding begrafenisondernemer, in het jaar 2015 studeerde hij af. Hij kan zich ook een gediplomeerd begrafenisondernemer noemen.

Omdat drukwerk belangrijker wordt en nu ook door onszelf verzorgd wordt, schoolt hij zich ook bij in programma’s zoals Photoshop en Indesign.