Bedrijfshistorie

Eugeen Serrus

Eugeen Serrus

°1932 - †2011

Stichtte de zaak begrafenissen in 1959 samen met zijn echtgenote Clementine Vandenberghe (°1932). Voorheen werkte hij als zetelgarnierder bij een firma waar men baldakijnen en rouwkapellen verhuurde, dit doordat in die tijd nog veel mensen thuis opgebaard werden in afwachting van de begrafenis. Via het plaatsen van rouwkapellen kwam hij in contact met rouwende families.

Patrick Serrus,Annemie Gheysen

Patrick Serrus

°1961

-

Annemie Gheysen

°1963

Kwam in de zaak in 1982.
Na zijn huwelijk kwam zijn echtgenote Annemie Gheysen ook in de zaak en dit deeltijds in combinatie met haar zelfstandige praktijk van logopediste.
De vraag kwam in die tijd meer en meer om de mensen op te baren in een funerarium i.p.v. thuis of in het ziekenhuis. Om aan deze noden te voldoen kwam een eerste funerarium te Gullegem in 1984.
Een funerarium te Ledegem, Moorsele en Menen volgden enkele jaren later.
Iets na de overname van de uitvaartonderneming te Wevelgem in 2009, zorgden we naast het funerarium ook voor een aula met een capaciteit van 90 plaatsen. In 2016 openden we een filiaal in Sint-Eloois-Winkel met funerarium en een aula tot 300 zitplaatsen. In het najaar van 2020 zijn we ook aanwezig in Lauwe met winkel en bureel.

Aaron Serrus

Aaron Serrus

°1989

Kwam in de zaak na de overname van een bestaande begrafenisonderneming in Wevelgem “Vankersschaever” in 2009 en dit bij toeval, dag op dag 50 jaar later na de oprichting door zijn grootvader Eugeen. Na het afstuderen van de opleiding begrafenisondernemer volgde hij
in 2010-2011 met succes de opleiding Thanatopraxie in Hasselt met stages in Zuid-Frankrijk, Parijs en Londen. Thanatopraxie is een behandeling die het ontbindingsproces van de overledene tijdelijk vertraagt en het besmettingsgevaar doet wijken.
Sinds 2013 is hij ook docent bij Syntra-West voor de opleiding lijkverzorging.
Aaron is in 2018 gehuwd met Sharon Deroo.

Simon Serrus

Simon Serrus

°1992

In oktober 2013, kwam Simon als jongste zoon in de zaak na het afstuderen van de bacheloropleiding KMO-management. Op administratief vlak biedt dit een meerwaarde voor de firma. In 2015 slaagde hij voor de opleiding begrafenisondernemer.
Omdat drukwerk belangrijker wordt en ook door onszelf verzorgd wordt schoolde hij zich ook bij in programma’s zoals Photoshop en Indesign.
In 2019 werd hij verkozen bij het bestuur van Uitvaartunie Vlaanderen. Dit is de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.